måndag 23 november 2009

Perceptionsträning

Konzen

Ett visuellt träningsprogram. Grafiken känns"vuxen". Pedagogen går in och gör inställningar som passar eleven. Bra för att träna visuell perception, läsa bilder och mönster.

Eva Bergek på Frölunda kan svara på fler frågor om detta program.

Ljudförstärkare

FrontRow

Ett högtalarsystem för klassrum som gör att det blir lättare för eleverna att koncentrera sig på vad läraren säger utan att läraren behöver höja rösten.

Linkx

Ett ljudsystem där pedagogen har en sändare och eleven en mottagare som förstärker vad pedagogen säger och på så sätt hjälper till med koncentration och uppmärksamhet.
Möljligt att koppla in en mp3-spelare direkt hos elevens mottagare för att spela in lektioner.
Prisvänlig, ca 3000kr.

Mimio

Idag har vi besök av Tomas från Frölunda Data som visar oss Mimio.

En portabel interaktiv skrivtavla som kostar ca 8000kr. Fördelen med Mimio är att du lätt kan flytta den med dig och fästa den på en vanlig whiteboard i det klassrum som du befinner dig i. Du skriver genom att använda Mimios skrivpennor. Mimio har en programvara som heter Mimio Notebook. För att kunna använda din whiteboard som interaktiv tavla behöver du givetvis även en projektor och en dator. Mimio kan vara trådlös genom ett tillbehör (ca 3000 kr), det finns då inga sladdar från Mimion som du fäster på tavlan.

Material att arbeta med finns på http://www.mimioconnect.com/