tisdag 17 april 2012

Vad har jag på agendan?

Denna fråga fick jag idag av en pedagogisk utvecklare från Botkyrka. Och tänk vad bra det är att ibland få den frågan, att tvingas fundera på vad man egentligen gör?
Ofta tycker jag det är så mycket på gång att jag inte riktigt vet vad jag jobbar med egentligen, men visst det är något med skolutveckling, specialpedagogik och it/lärande....och högre måluppfyllelse förståss. Ibland kallar jag mig bara för måljägare, det passar nog bäst. Allt jag gör, gör jag för våra barn och ungdomar, för att så många som möjligt ska må bra och nå sina mål i livet. Det är min ledstjärna.

Men jag svarade ungefär så här:
Hm... Jag jobbar eg på som vanligt, nya utmaningar varje dag hemma i Umeå ;) Håller just nu på att utvärdera användningen av våra alternativa verktyg på samtliga 43 grundskolor ser över hur man kan anpassa NP i matematik och när pysparagrafen får/bör användas. Håller kurser i alternativa verktyg, Ipad, tankekartor, läsa Daisy osv. Vi ser över hur spec/it-pedagoger och skolbiblitikarier kan/bör samarbeta. Jag håller några nätverk tex Skriva sig till läsning, alternativa verktyg, Undervisa i läsförståelse-forskningsbaserade metoder och har en samtalsserie om NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) enligt Ross Green och hans samtalsbaserade modell....
Ibland något externt uppdrag här och där. Det kan vara tex Ipad, stöd i lärandet genom vissa appar eller som jag nyligt gjorde i Östersund tillsammans med Skolverket, om anpassningar i prov- och bedömningssituationer...om teknik, stöd, rätt att visa sina kuskaper, dator på prov=fusk? NP, pysparagrafen, praktiska tips osv.
Ja, det är inte konstigt att jag ibland känner mig lite snurrig och okoncentrerad, men en sak är säker, jag känner att mitt jobb är viktigt och är glad för att jag kan göra saker som hjälper andra.

2 kommentarer:

  1. och du gör det alldeles fantastiskt! Hade gärna haft ditt jobb!=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ninna! Vi gör det tillsammans, kul att du har en workshop i augusti om inkluderande arbetssätt :)

      Radera