fredag 29 januari 2010

Skoldagbok - Våga börja blogga!

Varje vecka kommer mina barn hem med en bok där de har utvärderat veckan som gått och skrivit in planering för nästkommande vecka. Detta är en klassiker. Att utvärdera, planera, ta hem bok, förälder läser och kommentar. So far so good. Men, jag det finns ett men...ofta glöms boken bort, den tas inte hem i tid eller glöms att ta tillbaka till skolan, eller så har barnet skilda föräldrar där endast en kan ta del av deras arbete.

Varför inte använda bloggar istället?

Barnen skulle förmodligen uppskatta detta mer, få tillgång till de programvaror de behöver för att producera text, bilder och film...och ingen skulle någonsin behöva tänka på att komma ihåg en bok. Föräldrar får rättigheter så de kan gå in och kommentera deras utvärderingar via nätet.

Kanske det är så att det finns för få datorer i skolorna eller så är det så att det finns datorer men att de inte används med de nya möjligheter som skapas...???

2 kommentarer:

 1. Beatrice Karlsson. Fil.mag i utbildningsvetenskap och lärarexamen för de senare årskurserna6 februari 2011 10:02

  Jag kan hålla med dig till viss del, men vi lever fortfarande i ett samhälle där inte alla hem har en Internetansluten dator. Användandet av blogg skulle kunna innebära att man som lärare exkluderar de elever/föräldrar som inte har tillgång till dator och Internet varje dag i hemmet.

  SvaraRadera
 2. Hej
  Här i Östersund har de gjort en undersökning och det visar sig att det är över 99 % av eleverna i grundskolan som har tillgång till nätet och då är det självklart en del som inte har det. Det kanske man kan lösa med just den klicken ?
  Kan det vara så att de föräldrar som har det svårast med sina barn kanske också har den lägsta andelen av datorer och tillgång till nätet ?

  SvaraRadera