måndag 9 december 2013

Alternativa verktyg behöver möjliggöras för Google apps

I Umeå introducerar vi nu Google apps. Något många pedagoger längtat efter för att bla enklare kunna arbeta  med formativ bedömning. Google apps är ett mycket bra verktyg som jag själv dagligen använder och jag kan se många fördelar med de funktioner som finns tex möjligheten att följa och stödja elevers lärande och att nyttja kalendern med påminnelser som stöd för planering och minne. 
Det finns dock vissa problem i övergången från MS Word till Google apps när det gäller programvaror som stöd för läs- och skrivsvårigheter, speciellt rättstavningsprogram. Stava Rex och Spell Right fungerar inte alls i Google drive,  tillverkarna säger dock att dessa program även kommer att fungera i Google drive i slutet av år 2014 vilket vi ser fram emot. Mitt förslag är att de som har rättstavningssvårigheter fortsätter att använda Word eller går över till Saida om möljlighet finns tills bättre rättstavning finns i Google apps eller tills Oribi möjliggjort användning av Stava Rex och Spell Right i Google apps.

I denna tabell kan ni se vilka program som fungerar respektive inte fungerar i MS Word jämfört med Google apps.1 kommentar:

  1. Nu är vi på gång här också. Det har tagit tid, men veckan efter lovet sätter vi igång med att göra den där risk- och sårbarhetsanalysen som ska göras innan man skriver personuppgiftbiträdesavtal (puh...). Nä, nu finns det ingen återvändo. De producenter och leverantörer som inte fattat att det är plattformsoberoende lösningar som gäller nu, dom blir inte långlivade.

    SvaraRadera